Wigglekart.se

Så inreder du vardagsrummet barnsäkert

Barnsäkerhet och inredning kan gå hand i hand. Det ena utesluter inte det andra, det gäller bara att tänka till lite extra. Det går exempelvis att hitta snygga soffbord som är säkra för barnet och matchar soffan.

Vardagsrum med blå soffa

Barn är nyfikna av naturen och är relativt dåliga på att följa uppmaningar och regler. Därför är det bättre att ta det säkra för det osäkra och barnsäkra hemmet. Det är i hemmet det allra flesta olyckor och skador sker. Därför är det en bra idé att tänka till när du ska inreda vardagsrummet. När du ska välja soffbord är det extra viktigt att hitta ett bord som är säkert men som ändå är snyggt och modernt. Du kan hitta flertalet soffbord online i olika former, färger och stilar.

Runda hörn är skonsammare för barn

När du ska välja soffbord är det en bra början att fundera över vilken storlek som skulle vara optimal. Att välja ett runt soffbord är ett bra val om vardagsrummet är lite mindre. Men det är även ett bra val ur ett barnsäkerhetsperspektiv. Runda hörn orsakar inte lika stora skador som vassa spetsiga hörn gör om barnet skulle ramla och slå i soffbordet. Om du mot förmodan inte hittar ett runt soffbord som passar kan du köpa speciella kantskydd till soffbordet för att skydda ditt barn. När barnet sedan blir äldre kan du ta bort dem från bordet. Ett annat tips är att hellre välja ett träbord istället för ett glasbord. För att få en mysig touch på vardagsrummet kan du välja att ha en fluffig matta som matchar soffa och soffbord.

Snyggt och säker inredning

Att tänka på barnsäkerheten behöver inte betyda att hemmet är tråkigt och stillöst. Exempelvis är det trendigt med rundade hörn på möbler, vilket går hand i hand med säkerhet. Du kan alltid ta inspiration av inredningstrenderna och sedan skapa en egen inredningsstil med säkerhet i fokus. Ett tips är att säkra fast alla höga möbler i väggen för att minska risken att barnet får en möbel över sig.