Köpguide

Välkommen till vår köpguide! Här försöker vi på ett enkelt sätt förklara vad du behöver veta vid ditt köp av en WiggleKart.
En WiggleKart är konstruerad så att enbart en liten rattrörelse skapar en framåtdrivande kraft. Ratten vrids fram och tillbaka upprepade gånger och bilen rör sig framåt, så enkelt att en 2-åring klarar av det. Leksaksbilen kan köras både på egen hand eller i par, i trånga utrymmen eller på stora ytor - det är helt och hållet upp till dig. Svängradien är extremt liten och vrider man ratten helt om så backar bilen istället! Dessa kvalitéer gör WiggleKart väldigt smidig och användbar även på små ytor.
WiggleKart är i huvudsak tänkt att användas på en jämn, plan, hård yta och fungerar därför inte optimalt på mattor, gräs, grus eller liknande underlag.
På släta, plana ytor kan en WiggleKart nå upp till den otroliga hastigheten 2,8 meter per sekund. En snabb, men fortfarande barnvänlig hastighet.
WiggleKart bygger på en solid plastkonstruktion med en rattstång av stål och kullagrade inline-hjul, som lätt kan bytas ut. WiggleKart har en smidig, aerodynamisk form som tål en belastning av ca 75 kg. Så känner du som vuxen för ett provåk? Wiggla på! WiggleKart är byggd för att tåla det mesta och kommer inte göra dig besviken.
Drivkraften
Den största skillnaden mellan en WiggleKart och en Bobby car är förstås drivkraften. En Bobby Car förflyttar man med hjälp av benen, medan en WiggleKart rör sig framåt med hjälp av friktion, centrifugalkraft och inre energi. Det går såklart även bra att använda benen på en WiggleKart, men smartare är att få bilen att gå framåt genom att vrida ratten fram och tillbaka.

Tystare
En Wigglekart har till skillnad från en Bobby car riktiga gummihjul. Således är bilen mycket tystare, vilket är väldigt rogivande om man vill hålla sig i närheten som förälder. Gummihjulen ger dessutom en snabbare bil och är vänligare mot inomhusgolv.

En leksaksbil för två
Vår WiggleKart har ett så pass långt säte att det går utmärkt att sitta två stycken på den, perfekt då man vill leka ihop eller om de små behöver lite hjälp och stöd.

Lätt att nå ner även för de minsta
Sätet närmast ratten är lägre och passar därför perfekt för de minsta barnen med kortast armar och ben. De kan sitta nära ratten och samtidigt långt ner.

Videoguide: Monteringsinstruktion av en WiggleKart